السبت، 16 أبريل 2011

Classic Caesar Salad

INGREDIENTS:

4 white bread slices, day-old
3 tablespoons butter
1 head Romaine lettuce
1/2 cup grated Parmesan cheese

Optional: 1/2 cup of your
favorite Caesar dressing

DIRECTIONS:

Preheat oven to 400 degrees.


Make croutons:
Cut bread slices into several
strips, lengthwise.



Cut bread slices into several
strips, crosswise.

Put butter onto baking sheet.
Place baking sheet into hot oven
for 1 minute to melt butter.



Tilt baking sheet to spread
butter evenly all over the sheet.




Lay bread cubes in single layer
on baking sheet.



Bake in preheated oven at 400
degrees F for 3 to 4 minutes, or
until slightly golden on bottoms.
Stir with spatula and return
baking dish back to oven.




Bake another 3 to 4 minutes, or
until desired crispness.





Place lettuce in large bowl.


Add half of croutons.


Sprinkle with half of Parmesan
cheese.



Toss gently and put salad into
serving bowls.



Top with remaining croutons and
cheese. Serve immediately with
your favorite dressing.



  


الأربعاء، 13 أبريل 2011

كـــــيــــــكه الــــــشــــوكـــــلاتـــــــة




المقادير:2 كوب طحين
1
ونصف كوب سكر
4/3
كوب زيت
نصف كوب حليب سائل
4
بيضات
ملعقه اكل بيكنج بودر
4
ملاعق اكل شوكولاته بودر داكنه.
صلصه الشوكولاته:5 قشــــطه
1
حليب مركز ومحلى(297)جرام
ربع كوب حليب سائل
3
ملاعق اكل زبده سائحه
5
ملاعق اكل شوكولاته بودر داكنه
شوكولاته مبشوره للزينه
الطريقه:_تحضر الصلصه وذالك بخلط جميع مقاديرها بالخلاط الكهربائى جيدا حتى يثخن قوامها وتوضع بالثلاجه لحين الاستخدام
-------------------------------
تحضر الكيكه وذالك بخفق البيض لمده 10
دقايق فى الخلاط ثم يضاف الزيت والسكر ويخفق لمده 5 دقايق ثم يضاف الطحين والبيكنج بودر
بالتناوب مع الحليب ويمزج جيدا,واخيرا يضاف الكاكاو البودر ويخلط جيدا...يصب الخليط فى قالب دائرى مدهون فى فرن متوسط الحراره الى ان تنضج الكيكه
وتبرد
تقطع الكيكه شرائح وتوضع الطبقه الاولى فى قالب متحرك القاعده سهل الفك
وتصب بوسطها ربع خلطه الصلصه وتسوى سطحها وتوضع الطبقه الثانيه وتكرر العمليه الى ان تنتهى باخر طبقه ويصب باقى الصلصه على وجه الكيكه وتوضع بالثلاجه بالفريزر الى ان تجمد الكيكه
ويفك القالب بعدها ويزين جوانب الكعكه بباقى الصلصه وتزين بالشوكولاته المبشوووووره

كيكة الغابه السوداء





المقادير

 
بيضات + م فانيليا5
2
كوب سكر_ كوب زيت_كوب حليب سائل_كوب الا ربع كاكاو بودرة(نسكويك)كوب و ربع دقيق منخول+ م بكنج باودر
الحشوة و التزيين:
علبة فواكه مشكلة_2 ظرف دريم ويب_شوكولاتة خام محلاة مبشورة
الطريقة:
اولاً لعمل الكيك:

_
في الخلاط اضربي البيض مع الفانيليا جيداً جداً الى ان يبيض ثم اضيفي السكر بالتدريج ثم الزيت ثم الحليب ثم الكاكاو

_
صبي المزيج في اناء بلاستيكي عميق ثم اضيفي الدقيق و البكنج باودر تدريجياً باستعمال مضرب سلك
او ملعقة خشبية ثم صبي المزيج في صينية الكيك و تدخل الفرن في درحة حرارة 200 مئوية
لمدة 45 دقيقة ثم بعد قليل تقلب في صينية و تترك لتبرد

_
بحذر تقطع الكيكة بالعرض الى نصفين ثم يسقى كل نصف بالسائل السكري الموجود في علبة الفاكهة المشكلة

_
ثم توضع طبقة من الفواكه فوق النصف السفلي و تغطى بنصف الكيكة العلوي بحذر

_
نقوم بعمل الكريمة( الدريم ويب) باستعمال مضرب اليد بالطريقة الموضحة على الغلاف و تبرد في الثلاجة

_
بعد ان تبرد الكريمة نقوم بتغطية الكيكة كلها بالكامل بالكريمة البيضاء ثم تدخل الثلاجة لتبرد قليلاً

_
ترش الشوكولاتة المبشورة على التورتة لتغطيها بالكامل و يتم عمل وردات بالكريمة و تزين و يتم
وضع حبة كرز فوق كل وردة

_
تدخل الثلاجة لتبرد و تتماسك ثم تقدم و بالف هنا و عافية ...

الأربعاء، 6 أبريل 2011

Coffee Ice Cream Tartlettes



Ingredients
2 cups heavy cream
2 cups whole
milk
3/4 cup granulated sugar
2 tablespoons instant
coffee granules
6 egg yolks
Chocolate curls, for
garnish
Directions


Combine the cream, milk,
sugar, and coffee in a medium, heavy saucepan. Bring to a gentle boil over medium heat. Remove from the heat.

Beat the egg yolks in a medium bowl.
Whisk 1 cup of the hot cream into the egg yolks. Gradually add the egg mixture in a slow, steady stream, to the hot cream. Cook over medium-low heat, stirring occasionally, until the mixture thickens enough to coat the back of a spoon and reaches 170 degrees F. on an instant-read thermometer, about 5 minutes. Remove from the heat and strain through a fine mesh strainer into a clean container. Cover with plastic wrap, pressing down against the surface to keep a skin from forming. Chill in the refrigerator for 2 hours.

Remove from the refrigerator and pour into the bowl of an ice cream machine. Freeze according to the manufacturer's instructions. After the
ice cream is made, transfer to an airtight container. Cover tightly and freeze until ready to serve. Garnish with chocolate curls.

زوارنا

free counters